Welkom op de cultuurblog van Davidsfonds!

Davidsfonds is een omvangrijk cultuurnetwerk dat volwassenen en kinderen die houden van cultuur bij elkaar brengt. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel.

  • Heel wat enthousiaste vrijwilligers dragen Davidsfonds door zowel in de stad als op het platteland culturele activiteiten te organiseren. Daar zitten grote Davidsfonds Evenementen bij, zoals De Nacht van de Geschiedenis, Toast Literair, de Zomerzoektocht of Junior Journalist , maar ook kleinere initiatieven, zoals een lezing, een workshop of een daguitstap.
  • Wil je je verdiepen in geschiedenis, kunst, muziek, actualiteit of zingeving? Dan zit je goed bij Davidsfonds Academie. Verspreid over Vlaanderen en Brussel vind je een divers aanbod van dagevenementen en meerdaagse cursussen. Experten gaan dieper in op grote, historische thema’s of geven uitleg bij boeiende, actuele expo’s en voorstellingen.
  • Reizen met een cultureel programma, onder begeleiding van een expert en in een kleine groep: daar zorgt Davidsfonds Cultuurreizen voor. Je ontdekt niet alleen mooie bestemmingen van Bastenaken tot IJsland en van de Cotswolds tot Mongolië, maar ontmoet ook boeiende mensen. Comfortabel reizen en genieten staan daarbij voorop.
  • Ben je een boekenliefhebber? Dan vind je bij Davidsfonds Uitgeverij ongetwijfeld je gading. Want samen met Standaard Uitgeverij bieden we een breed aanbod boeken aan: van toerisme en lifestyle, actualiteit en zingeving, geschiedenis, kunst en muziek, tot meeslepende romans en mooie jeugdboeken.
  • Ontdek jij graag op eigen houtje het rijke cultuuraanbod in je buurt? Met de Davidsfonds Lidkaart krijg je niet alleen korting op alles wat Davidsfonds biedt, maar geniet je ook van niet te missen voordelen bij grote cultuurhuizen.

Overtuigd? Ontdek hier hoe je een Lidkaart kan bemachtigen.