De zomervakantie begint, eindelijk heb je tijd om alles te doen waar je anders geen tijd voor hebt. Wij geven je alle inspiratie die je nodig hebt om je zomer onvergetelijk te maken!

1. De leukste Zomerzoektocht in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau

Met de Zomerzoektocht ontdek je ieder jaar een nieuwe streek en kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen! Deze zomer strijkt de zoektocht neer in het land van Mark en Merkske. Oftewel in de prachtige Kempen van Hoogstraten en Merksplas en in het grensgebied Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Je kan kiezen uit twee soorten zoektochten: een familiezoektocht die leuk is voor het hele gezin, of een klassieke zoektocht die net dat ietsje meer pit heeft voor echte speurneuzen.

Bovendien krijg je bij ieder zoektochtpakket een gratis streekgids. Daarin nemen vijf bekende Vlamingen (Guido Belcanto, Lieven Van Gils, Thibault Christiaensen, Paul en Katelijne Stoffels-Bruurs) en één bekende Nederlander (Cesar Zuiderwijk) je mee doorheen het land van Mark en Merkske!

2. Bijleren met een zomercursus van Davidsfonds Academie

Wil je genieten van prachtige muziekfestivals en toptentoonstellingen, bijleren over geschiedenis en tegelijkertijd nieuwe streken ontdekken? Davidsfonds Academie verzorgt het hele jaar door cursussen over heel Vlaanderen en Brussel. Experten maken je wegwijs in verschillende onderwerpen. Ook in de zomer hebben we een verrassend aanbod cursussen klaarstaan, met o.a. grote muziekfestivaltoppers zoals Intra Muros Festival, Laus Polyphoniae en MA Festival. Surf snel naar davidsfondsacademie.be om het aanbod te ontdekken.

3. Lekker ontspannen met een boek

Hangt jouw hangmat al klaar? En je verfrissende drankje staat op je te wachten? Parasol juist afgesteld? Dan ben je helemaal klaar om lekker te ontspannen met een boek! We geven hier al enkele van onze toppers mee die je ongetwijfeld wil lezen deze zomer.

Boerenpsalm van Felix Timmermans

Adrien de Gerlache – de biografie van Jozef Verlinden

Kind van Aleppo van Wajih Rayyan

4. Je volgende cultuurreis plannen

Je hebt vast al wel een zomerreis geboekt, maar reizen doet… dromen over de volgende reis! Davidsfonds Cultuurreizen organiseert samen met Omnia Travel groepsreizen in binnen-en buitenland. Ontdek het hele aanbod.

Het mooie aan het hele verhaal? Je geniet zorgeloos van een vakantie waarbij je nieuwe landen, talen en culturen ontdekt. Daarbij wordt de CO2 die je bij iedere cultuurreis uitstoot, door de bus, de trein of het vliegtuig te nemen, gecompenseerd door een samenwerking met de organisatie Greenlogic. Meer info over het project.

5. Meedoen met een zomeractiviteit van onze afdelingen

Onze Davidsfonds-vrijwilligers organiseren ook allerlei zomeractiviteiten en kleinere zoektochten in hun buurt. Maak je graag een geocachewandeling met Davidsfonds Ieper, of ga je liever naar de dialectenmis van Davidsfonds Boezinge? Surf naar davidsfonds.be om alle activiteiten in je buurt te ontdekken.

6. Op bezoek bij één van onze partners

Of bezoek je liever een museum? Er is niets zo leerrijk als met je familie of vrienden een uitstapje te plannen. Bovendien is het in vele musea frisser dan buiten in de hitte. Van een win-win gesproken! Met je Davidsfonds-lidkaart geniet je bij tal van cultuurhuizen over heel Vlaanderen en Brussel korting. Je vindt het overzicht op onze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s