Zorgeloze zaterdag

https://www.bakkerijmuseum.be/nl/bezoek-ons/met-het-gezin/gezinszoektocht/

Op zoek naar een zorgeloze uitstap? Iedere eerste zaterdag van de maand kan je het Bakkerijmuseum gratis bezoeken. En die valt dit jaar in april tijdens het paasweekend. Maak van de gelegenheid gebruik en trek samen met het gezin door het Bakkerijmuseum en verken de museumcollectie op speelse wijze. Met een gezinszoektocht in de hand verdiepen de kinderen zich in de boeiende museumobjecten. Een museum bezoeken hoeft niet saai te zijn.

Klik en match!

https://www.galloromeinsmuseum.be/nl/te-doen/voor-kinderen/Klik-en-Match

Klik en match is een zoektocht voor families met pientere tieners. Kraak samen de tips en zoek 12 voorwerpen die je vindt in de expo ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. Bekijk ze goed en maak er een leuke foto van. Trek dan naar buiten, met een stadsplan en je foto’s bij de hand. Zoek op 12 plaatsen in de stad 12 hedendaagse voorwerpen die matchen met die uit het verre verleden. Keer met de juiste tegenhangers terug naar het museum voor fijne felicitaties.

#TikTokMas

https://www.mas.be/nl/content/paasvakantie-kom-naar-het-mas

Volg tijdens het paasweekend het TIKTOK parcours in het MAS. Deze wandeling brengt je bij de meest creatieve plekjes in en rond het museum. Geen saai museumbezoek maar enkele grappige TikTok challenges. Ga zelf aan de slag of bekijk de eerder gemaakte dansjes om je te inspireren. Kom alleen of neem je ouders mee op sleeptouw. Levert gegarandeerd leuke filmpjes op!

Het Verhaal

https://bilzenmysteries.be/hetverhaal/

De avond valt, Alden Biesen komt tot leven. Stap door de poort, zet je tablet  aan en wandel mee in het verhaal. Heden en verleden smelten samen tot één groot avontuur vol spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten. Je volgt de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir. Hij kent alle geheimen van deze historische plek. 800 jaar geschiedenis, van de donkere middeleeuwen tot een verwoestende brand. Durf jij deze tijdreis aan? Het Verhaal is elke dag geopend in de paasvakantie.

Ontdek hier bij welke cultuurpartners je deze paasvakantie en de rest van het jaar nog terecht kan met een leuke ledenkorting!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s