Davidsfonds Academie wil muziek tot bij jou thuis brengen. Zo kan jij cursussen (her)beleven zonder je te verplaatsen. Muziek is dan ook de ideale manier om je humeur op te fleuren in periodes dat alles lijkt tegen te zitten. Onze docent Matthias Heyman begrijpt die noden. Hij stelde een opbeurende afspeellijst van The Beatles op die vanaf nu gratis op Spotify en Deezer te beluisteren is.

Docent Matthias Heyman bij het standbeeld van John Lennon voor de Cavern Pub in Liverpool.

The Beatles hun gezamenlijke muziekcarrière duurde slechts acht jaar, maar uit die succesperiode kwamen heel wat topnummers voort. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr vormden het muzikale landschap. De band maakte uitvoerig gebruik van muziektechnologie, putten inspiratie uit oosterse spiritualiteit en Victoriaanse literatuur, en verwerkten tal van autobiografische elementen in hun composities.

Van hun eerste single Love Me Do tot The End, hun muzikale afscheid: dr. Matthias Heyman kent de hits als geen ander. Hij verzorgt al een aantal seizoenen voor Davidsfonds Academie de cursus ‘The Long and Winding Road, een muzikale geschiedenis van The Beatles’. Als liefhebber en kenner van de bekende Britse band weet hij welke liedjes je het best opbeuren. De muziek tovert al vanaf het eerste liedje een glimlach op je mond. Thuiszitten is plots een heel pak leuker.

Benieuwd welke liedjes er in de afspeellijst zitten? Hier vind je ze nog eens terug op een rijtje:

(c) Shutterstock

1.     Here Comes The Sun
2.     I’ll Follow The Sun
3.     Sun King
4.     Good Day Sunshine
5.     The Inner Light
6.     I’ve Got A Feeling
7.    We Can Work It Out
8.     Getting Better
9.     Good Morning Good Morning
10.  Come Together

Matthias Heyman behaalde in 2018 als eerste in België een doctoraat over jazz. Momenteel is hij postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Hij specialiseert zich in jazz en populaire muziek rond thema’s als Belgische jazzgeschiedenis, muziekwedstrijden, en historische uitvoeringspraktijk. Voor Davidsfonds heeft hij reeds tal van cursussen gedoceerd rond jazz en The Beatles, en reizen naar o.a. New Orleans en Liverpool begeleid.

Beluister zijn afspeellijst nu! Klik hier voor de afspeellijst op Spotify en klik hier voor de afspeellijst op Deezer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s